Sery

Odkrywamy przed Wami przyjemność jedzenia dobrego sera. Na różnorodność w naszej ofercie wpływa zróżnicowanie geograficzne Hiszpanii.

Przede wszystkim znajdziecie u nas sery z mleka owczego, koziego lub krowiego, a także bardzo popularne w Hiszpanii sery mieszane.

Trzeba jednak pamiętać, że w przypadku ojczyzny Don Quijote owca owcy nierówna. Zupełnie inaczej smakuje dojrzały ser owczy z regionu La Mancha, a inaczej będzie smakować ser owczy z północnej części Hiszpanii, doliny Nawarra położonej tuż pod hiszpańską częścią Pirenejów.

Każdy region w Hiszpanii charakteryzuje się zupełnie innym układem geograficznym a często również warunkami atmosferycznymi, dlatego w całym kraju występuje aż 26 serów z tytułem Denominación de Origen.

Szczególnej uwadze polecamy sery z tytułem D.O. z naszej oferty: sery krowie: mięciutka Tetilla z Galicji, oraz Mahon, twardy ser krowi z wyspy Minorka, a także kozie sery z Murcji, szczególnie Tio Resti al Vino, dojrzewający w winie, lub nasz bestseller Tio Resti al Romero, z aromatycznym zapachem rozmarynu.

Wyświetlanie 1–16 z 19 wyników

Scroll to Top