Wędliny
Przedstawiamy najlepsze produkty hiszpańskiego regionu Extremadura: dojrzewające wędliny iberyjskie.
Napewno większość z Was słyszała o paprykowej kiełbasie chorizo lub żołędziowej szynce jamon iberico, a także o Wasze uszy otarły się ciekawostki z życia czarnych świń iberyjskich, które w odróżnieniu od hodowlanego bydła spacerują swobodnie w lasach dębowych, gdzie żywią się głównie żołędziami.
To właśnie ich dieta oraz czas spędzony w ruchu powoduje, że mięso czarnych świń iberyjskich uznane zostało za źródło podstawowych składników odżywczych w zróżnicowanej diecie. Oprócz wysokiej zawartości potasu, magnezu, fosforu, oraz cynku mają dużą ilość nienasyconych tłuszczów, które są wysoce zalecane do utrzymania prawidłowej masy ciała oraz kontroli ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu.
Oprócz walorów prozdrowotnych nie należy zapomnieć o ich wyjątkowym i charakterystycznym smaku. Wyczuwalnie orzechowy aromat oraz porządnie doprawione mięso podczas procesu dojrzewania pozbawione jest wilgoci a w efekcie końcowym otrzymujemy esencjonalny wyrób wędliniarski, z silnie skoncentrowanym smakiem szlachetnego mięsa.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 11
-
Cabezero de Lomo
19.00 zł z VAT -
Chorizo Extra – 170g
29.00 zł z VAT -
Chorizo Extra Dulce – 250g
39.00 zł z VAT -
Chorizo Extra Picante – 250g
39.00 zł z VAT -
Chorizo Iberico
14.30 zł z VAT -
Chorizo Iberico Picante
14.30 zł z VAT -
Fuet
29.00 zł z VAT -
Jamon Gran Reserva
19.50 zł z VAT -
Jamon Iberico
48.00 zł z VAT -
Lomo Embuchado
19.00 zł z VAT -
Salchichon Iberico
19.90 zł z VAT