Historia

Początki naszej działalności zaczęły się na Wrocławskim Bazarze Smakosza, gdzie w każdą niedzielę na metrowym stole rozkładaliśmy kilka sztuk wędlin oraz serów i zachęcaliśmy zaciekawionych zakupowiczów do degustacji. Chorizo wywoływało na twarzy grymas zadowolenia, Jamon nieskrępowanej rozkoszy, a ser Manchego natychmiastowej błogości. Polubiliśmy to zajęcie, sprawianie radości, zapewnianie przyjemnych doznań smakowych, zaciekawienie innym smakiem. Od tego czasu nasi klienci stali się dla nas największą motywacją w dalszych poszukiwaniach dobrego smaku oraz bezkompromisowej jakości.

Dzięki czemu nasze delikatesy od kilku lat to stacjonarny sklep, regularnie zaopatrywany w najlepsze hiszpańskie produkty.

O nas

PATA NEGRA po hiszpańsku oznacza czarne kopytko. Czyli takie, na jakim noszą się świnie iberyjskie po lasach dębowych w regionie Salamanki na zachodzie Hiszpanii. Symbolicznie nazwać tak można kogoś lub coś cechujące się wysoką jakością, chlubnym pochodzeniem lub wzorowym zachowaniem. W naszym przypadku ta nazwa odnosi się do wyselekcjonowanych produktów, które w sposób etyczny sprowadzamy do Polski od tradycyjnych producentów. W asortymencie delikatesów PATA NEGRA znajdziecie najwyższej jakości szynki, wiele gatunków oliwek, sery oraz bogatą ofertę win.

Misja i wizja

Naszym celem jest poszukiwanie i oferowanie dobrego smaku i bezkompromisowej jakości produktów, na przekór masowym dostawcom. To chęć budowania więzi z tradycyjnymi, hiszpańskimi wytwórcami i dzielenie się dobrem.

Cenimy również nawiązywanie i pielęgnowanie współprac biznesowych, to sprawia nam ogromną radość, ponieważ nasze produkty docierają do coraz większej ilości klientów.

Z naszych delikatesów korzystają restauracje topowych wrocławskich hoteli oraz lubiane przez Wrocławian wine bary, serwując swoim gościom deski serów i wędlin skomponowane z naszych produktów. To dla nas ogromne wyróżnienie oraz sygnał, że naszej jakości ufają najlepsi.

Scroll to Top